Lebbencsleves |
- 250 g lebbencs tészta
- 200 g füstölt szalonna
- 300 g burgonya
- 100 g hagyma
- 150 g lecsó (ha van friss paprika és paradicsom, akkor azt)
- só
- 1 evőkanál fűszerpaprika
- 1 késhegynyi bors - fehér (őrölt)
- 1 késhegynyi bors - fekete (őrölt)
- 3 l víz
A füstölt szalonnát apró kockákra daraboljuk. Lassan kisütjük, majd finomra vágott vöröshagymát adunk hozzá, amelyet aranysárgára pirítunk. Ekkor meghintjük fűszerpaprikával, majd azonnal hozzáadjuk az 1x1 cm-es kockára darabolt burgonyát. Lassan, gyakori kevergetéssel tovább pirítjuk, majd hozzáadjuk a darabolt lecsót és sót. Ha van csontlével vagy másodlével felengedjük, ha nincs akkor vízzel és lassan főzni kezdjük. Közben a lebbencstésztát zsír nélkül, tehát szárazon aranysárgára pirítjuk, majd a leveshez adjuk, és készre főzzük. Ha szükséges, sóval utánaízesítjük. Forrón tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése