Kocsony |
Hozzávalók:
- 1.5 kg kocsonyának való hús
- 1 fej fokhagyma
- 4-5 db sárgarépa (nyers, megpucolt)
- 2-3 db petrezselyemgyökér, avagy fehérrépa
- 1-2 db karalábé
- fél zellergumó (nyers)
- 1 fej hagyma - vörös
- 20 szem bors - fekete (egész)
A zöldségek megtisztításával és a hús feldarabolásával kezdjük az elkészítést. Tegyük egy nagyobb fazékba a feldarabolt húst, zöldségeket, a borsot, hagymát és fokhagymát és tegyük fel főni annyi vízzel, hogy jól ellepje őket.Ha felforrt, szedjük le a habot és vegyük visszább a tűzhelyet. Lassú tűzön kb. 4 órát főzzük. Ha a hús leválik a csontról, akkor vagyunk kész. A húst szedjük le a csontokról, majd osszuk szét őket tányérokba. A levet szűrjük rá, amennyire tudjuk a zsírt szedjük le róla. Ami rajta marad kocsonyásodás után leszedhető. Tegyük hideg helyre pár órára dermedni. Ha megdermedt hűtőben tároljuk. Fogyasszuk kenyérrel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése